puszka.pl - pysznie!

Dip szpinakowo-bambusowy wyśmienity! - nie tylko dla szpinakożerców!!


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

- paczka mrożonego szpinaku
- jedna zupka Knorra w proszku - najlepsza jest jarzynowa, ale moze być też cebulowa (ale uwaga! nie może być w niej makaronu!)
- pół puszki pędów bambusa
- jeden mały pojemniczek śmietany 18%
- pół słoika majonezu

Przygotowanie:

Szpinak (może być nawet tani "szpinakowy złom") rozmrozić, odsączyć, rozdrobnić. Pędy bambusa dość drobno posiekać.
Wymieszać śmietanę, majonez, dodać szpinak, pędy bambusa, wsypać zupkę Konrra i wymieszać dokąłdnie z masą. Koniecznie zostawić do następnego dnia, gdyż składniki zupki musza namoknąć i oddać smaki :)

Nie wymaga doprawiania, choć jeśli ktoś chce... Następnego dnia otrzymujemy znakomity DIP o niepowtarzalnym smaku (który naprawde niewiele ma już wspólnego ze szpinakiem) i dominującym smaku pedów bambusa. Rewelka do krakersów, czapatti, czy co tam dusza zapragnie!

Wskazówki i uwagi:

Przygotowywać dzień przed spożyciem!
Nadesłał(a) NaSkrzydłachWiatru, dnia: Dec 10, 2004
Źródło/autor przepisu: Oryginalny przepis z małego kanadyjskiego miasteczka :) autor nieznany

Twoje zapiski: