Potrawa jest przepyszna, ma charakterystyczny smak, dosyć ostry, ale nie pikantny. Powiedziałabym raczej że wyostrza zmysły i jest specyficzny :) Jeśli chcecie, możecie dodać też czosnek do sosu, co osobiście zawsze robię :)
1. Wiadomo - makaronik gotujemy ;)
2. Oliwa do garnka. Na garnek położyć najlepiej sitko i wylać do niego zawartość puszek z pomidorkami, następnie przecierać łyżką przez sitko, tak żeby w garnku znalazł się sam sos i troszkę tylko samych pomidorków.
3. Dodać resztę składników :) Zagotować.
Wskazówki i uwagi:
Hm.. przypraw dajecie tyle ile sami chcecie... Jeśli lubicie bardziej cebulkę albo czosnek dodajcie ich więcej. Aha, czosnek rozdrobnić najlepiej w dziadku do orzechów. Co jakiś czas próbujcie czy Wam smakuje i doprawiajcie wg gustu :) Przypraw powinno być dużo :) Powinny one być bardzo widoczne w sosiku :) Oliwki możecie pokroić i dodać z sosem własnym, natomiast kapary same, mogą być nawet tylko wypłukane. W oryginalnym przepisie jest jeszcze sugerowane dodanie anchois, ale to już zostawiam Waszemu wyborowi :)
Nadesłał(a) ~kh,
dnia: 2004-11-25 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.