puszka.pl - pysznie!

Pasta z awokado, tofu i migdałów

Można przechowywać w lodówce, ale krótko. Pamiętaj, że zawiera dużo tłuszczu - dlatego najlepsze dla wegańskich i wegetariańskich maluchów.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 awokado
małe opakowanie (ok.100 g) tofu
garść (30-40 g) płatków migdałowych
1 łyżka tamari lub sosu sojowego (shoyu)
ew. przyprawy według upodobania:-)

Przygotowanie:

Trzeba dokładnie zmiksować. I tyle. Idealne do smarowania pieczywa albo jako dodatek do dań.

Wskazówki i uwagi:

Bardzo delikatne w smaku, nadaje się dla dzieci.
Nadesłał(a) biegnąca_z_ wilkami, dnia: 2004-11-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: