puszka.pl - pysznie!

Pasztet z fasoli jasiek


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

ćwierć kilo fasoli jasiek
2 cebule
6 łyżek oleju, albo i więcej
3 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
przyprawy: kurkuma, sól, pieprz mielony czarny i biały, kminek mielony, tymianek

Przygotowanie:

Fasolę, namoczoną wcześniej (najlepiej na noc) gotujemy, aż będzie bardzo miękka. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy do fasoli, wbijamy jajka i miksujemy. Dodajemy przyprawy i bułkę tartą. Nakładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i pieczemy w temp. ok. 180 stopni C przez 1 godz.
Nadesłał(a) Magda_, dnia: 2004-11-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: