puszka.pl - pysznie!

Makaron smażony z jajkami [Maccheroni con le uova]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

400 g makaronu rurki (tortiglietti lub maccheroni)
80 g masła
3 jajka
4 łyżki startego parmezanu
sól
pieprz
2 łyżki posiekanej natki do posypania

Przygotowanie:

W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron. W między czasie do miseczki wybić jajka, dodać parmezan, sól, pieprz i dobrze wymieszać.

Na dużej patelni rozpuścić masło. Odcedzić ugotowany "al dente" makaron i wyłożyć na patelnię z gorącym masłem, dodać jajka i smażyć przez chwilę na małym ogniu (do ścięcia się jajek) ciągle mieszając. Odstawić, posypać posiekaną natką i podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego !!!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)

Twoje zapiski: