puszka.pl - pysznie!
Pęczak z pomidorami i porem
Wieczorem wróciłem z Anetą do domu i to były jedyne produkty w lodówce. Improwizując odgrzałem wcześniej ugotowany pęczak z porem i pomidorami. Bardzo proste danie okazało się bardzo smaczne.
dania obiadowe
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
dla 2 osób
ugotowany pęczak - około 2 szklanek
połowa pora
2 średnie pomidory
olej do smażenia
sól
pieprz
ew. curry
Przygotowanie:
15-30 min.
Ugotować pęczak, pokroić pora i pomidory.
Do rondelka nalać oleju, wrzucić składniki i przyprawy (według uznania), dusić 10-12 minut. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Dwie osoby mogą się najeść tym daniem.
Nadesłał(a) ~łorior, dnia: 2004-08-31 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Twoje zapiski: