1/2 czerwonej i zielonej papryki
1 mała cebulka
2 średnie pomidory
3 liście kapusty pekińskiej
1 średni korniszon
kawałeczek pora (wg.uznania)
1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
sól
pieprz
oregano
granulowany czosnek
suszony koperek
Przygotowanie:
Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę i posypać solą. Zostawić w lodówce na 10-15 minut aby była miękka.
Pomidory, liście kapusty, ogórka i pora pokroić w kostkę. Pomidory, jeśli będą bez skórki, to się mogą rozwalić. Warzywa wymieszać z octem, dodać resztę składników i przyprawy, wymieszać.
Nadesłał(a) fgadijfyuj,
dnia: 2004-07-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.