puszka.pl - pysznie!

Pasta "Trzy ziarna"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

0.5 kg soi, pół szklanki wyłuskanych pestek dyni, pół szklanki wyłuskanych pestek słonecznika, natka pietruszki, oliwa, musztarda lubi ketchup, sól, pieprz

Przygotowanie:

Soję należy moczyc 12 godz. następnie odcedzić, zalać świerzą wodą i gotowac ok. 30 min (aby ziarna zmiękły). Ponownie odcedzamy soję i mielimy całość w maszynce do mięsa (można tę czynność powtórzyć dwa razy, wtedy pasta będzie bardziej jednolita i drobniejsza). Do zmielonej soji dodajemy ziarna dyni, słonecznika, natkę pietruszki oraz 2-3 łyżki oliwy, calość mieszamy. Następnie dodajemy musztardę lubi ketchup tyle aby uzyskać jednolią masę, sól i pieprz do smaku. Na koniec wszystko dokładnie mieszamy i możemy podawać z pieczywem lub użyć pasty jako farszu np. do pierogów. Polecam !!

Wskazówki i uwagi:

Przepis na Pastę "Trzy ziarna" można dowolnie modyfikować, jednak jej wyjątkowy smak kryje się w połączeniu ziaren soji, dyni i słonecznika, dlatego polecam wypróbować własnie tę wersję pasty.
Nadesłał(a) ciotka_samo_zlo, dnia: 2004-07-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: