puszka.pl - pysznie!

Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

30 g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem)
100 g cukinii
100 g bakłażana
100 g pomidora
50 g cebuli
100 g papryki czerwonej
1 łyżeczka oliwy do wysmarowania formy
ew. 50 g kiełków pszenicy do posypania zapiekanki

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i włożyć do niego ryż z warzywami. Zapiekać ok. 30 min. Po wyjęciu posypać kiełkami pszenicy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-07-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 2/2004

Twoje zapiski: