puszka.pl - pysznie!

Czeburieki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 szklanka mąki
2łyżki oleju
trochę wody
1/2 lyżeczki soli

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto jak na pierogi. Bardzo cienko rozwałkować. Pokroić na kwadraty15/15cm. Na środek położyć co się chce:2łyżki smażonych warzyw, pieczarek lub innych grzybów, leczo,kapusty z dodatkami, itp. Złożyć w trójkąt i bardzo starannie skleić brzegi. Smażyć w gorącym głębokim oleju, krótko z obu stron, na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze prosto z garnka, bo ciasto jest wtedy chrupiące.
Nadesłał(a) ~Iwonna, dnia: 2004-07-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Specjał kuchni tatarskiej, przywieziony z Krymu. Tam przyrządzany z mielonym mięsem lub twarogiem, ale ja mam wegańskie dzieci...

Twoje zapiski: