puszka.pl - pysznie!

Słomki ogniste [Bucatini infuocati]

Całą tajemnicą tego dania jest umiejętność właściwego wspólnego zarumienienia się, ale również nie spalenia, podsmażanej papryczki oraz czosnku.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

400 g grubego makaronu (typu słomki z dziurką wewnątrz lub grubsze spaghetti)
6 ostrych papryczek (peperoncino)
3 ząbki czosnku
0,5 szklanki oliwy
sól

Przygotowanie:

W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "al dente". W między czasie lekko podsmażyć czosnek wspólnie z papryczką (peperoncino) - najlepiej tak, żeby się zbytnio nie zarumieniły i nie spaliły.
Następnie wyjąć z oliwy, rozetrzeć na miazgę i połączyć powtórnie z oliwą. Dodać ugotowany uprzednio makaron i dobrze wymieszać.
Podawać na gorąco. Smacznego !!!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)

Twoje zapiski: