puszka.pl - pysznie!

Bardzo łatwa zupka truskawkowa (na lato)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

truskawki
trochę cukru
łyżka mąki ziemniaczanej
ew. serek homogenizowany waniliowy

Przygotowanie:

Truskawki oczyścić z ogonków, umyć i wrzucić do garnka, zostawiając kilka najładniejszych owoców. Truskawki zalać wodą (tylko tyle, aby je przykrywała) i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sitko, po czym znów zacząć gotować. Po krótkiej chwili dodać trochę cukru i jakąś łyżkę mąki ziemniaczanej, a następnie wrzucić pozostawione owoce. Jeśli ktoś lubi bardziej "śmietanowe" zupy, można dodać trochę serka waniliowego.

Można zjadać z makaronem, ryżem lub samą. Smacznego!
Nadesłał(a) ~ola, dnia: 2004-06-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: