sałata
dojrzale awokado
mozarella (taka w woreczku w formie bryłki)
3-4 słodkie pomidory
duża garść orzeszków piniowych
sos: sok z cytryny
olej / oliwa
czosnek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Sałatę porwać, wymieszać z pokrojoną w kostkę mozzarellą, pomidorem (wypestkowanym), awokado i orzeszkami piniowymi. Polać sosem z oleju, soku cytrynowego, wyciśniętego czosnku, pieprzu i soli. Wstawić na 15 min. do lodówki, niech się przegryzie.
Wskazówki i uwagi:
Proszę nie pomijać orzeszków - bez nich to już nie to. Czosnek też jest ważny. Proste a pyszne danie - nie znam nikogo, komu by nie smakowało. Przepis dostałam od szwajcarskiego szwagra koleżanki.
Nadesłał(a) ania_zamek,
dnia: 2004-05-16 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.