Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
125 g fasolki szparagowej
cząber
1/2 główki sałaty lodowej
2 dymki
5 rzodkiewek
1 pomarańcza
1 łyżka oliwy
1 łyżka czerwonego octu winnego
musztarda
sol i pieprz
natka
1 łyżka pestek słonecznika
Przygotowanie:
Fasolkę oczyścić, umyć i gotować z cząbrem na małym ogniu ok. 10 min. Wyjąć fasolkę do osączenia. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki. Dymki posiekać drobno razem ze szczypiorem.
Rzodkiewki umyć i pokroić w ósemki. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Z oliwy, octu, przypraw i natki zrobić sos. Polać nim sałatkę, a na końcu posypać pestkami słonecznika.
Twoje zapiski: