puszka.pl - pysznie!

Zupa ziemniaczana z kapustą włoską


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

50 g kapusty włoskiej
50 g ziemniaków (1 mały)
1/2 cebuli
1/2 łyżeczki oliwy do smażenia
1 szkl. bulionu
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1 plasterek sera pleśniowego (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno i zeszklić na oliwie. Dodać do niej 1/2 szkl. wody, a następnie kapustę, ziemniaki i bulion, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić.

Do zupy dodać rozgnieciony ser pleśniowy i wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 2, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004

Twoje zapiski: