Zupa ziemniaczana z kapustą włoską
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			50 g kapusty włoskiej
50 g ziemniaków (1 mały)
1/2 cebuli
1/2 łyżeczki oliwy do smażenia
1 szkl. bulionu
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1 plasterek sera pleśniowego (opcjonalnie)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Kapustę drobno posiekać. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno i zeszklić na oliwie. Dodać do niej 1/2 szkl. wody, a następnie kapustę, ziemniaki i bulion, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić. 
Do zupy dodać rozgnieciony ser pleśniowy i wymieszać.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: