puszka.pl - pysznie!

Zupa pieczarkowa z papryką i ziołami


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

150 g pieczarek
1/4 czerwonej papryki
1/4 pora
1/2 łyżeczki oliwy do smażenia
1 szklanka bulionu
1/2 żółtka
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
pieprz
1 łyżka ziół: estragon, koper, natka, szczypior

Przygotowanie:

Pieczarki umyć i posiekać na drobne kawałki. Z papryki usunąć pestki i pokroić ją w paski. Pora pokroić w krążki. Warzywa poddusić na oliwie, zalać bulionem i gotować ok. 10 min.

Żółtko wymieszać z jogurtem, dodać do zupy zdjętej z ognia. Zupę doprawić do smaku i dodać zioła.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 2, 2004
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004

Twoje zapiski: