puszka.pl - pysznie!

Wigilijne ciasto z bakaliami


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

2/3 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru kryształu
1/2 szkl. cukru waniliowego
1 jajko
2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mleka
1 porcja proszku do pieczenia
100 g rodzynek
80 g migdałów
80 g świeżej skórki pomarańczowej

Przygotowanie:

Do roztopionej margaryny dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, drobno posiekane migdały, pokrojoną skórkę pomarańczową, wrzucić mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem i rodzynkami. Wymieszać, wyłożyć do natłuszczonej blachy i piec 70 min. w temp. 200 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z kompotem z suszonych owocow.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004

Twoje zapiski: