Chrupiące francuskie paszteciki (rożki) z kozim serem i tymiankiem
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
dla 4 osób
200 g mrożonego ciasta francuskiego
60 g miękkiego koziego sera
tymianek
cząber
2 łyżki margaryny
1 jajko
1 łyżeczka ziaren sezamu do posypania
Przygotowanie:
Ser rozgnieść widelcem, dodać zioła, wymieszać i odstawić, by ser nabrał aromatu.
Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć, wykroić kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczką ser, posypać wiórkami margaryny. Przeciwne rogi ciasta dokładnie zlepić.
Paszteciki posmarować rozmąconym jajkiem, posypać sezamem, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 30 min. w 200°C. Podawać ciepłe.
Twoje zapiski: