1 mała cukinia
1 duża cebula
2-3 ząbki czosnku
mały kawałek świeżego imbiru
1 puszka pomidorów bez skórek (lub kilka świeżych)
kiełki fasoli
natka pietruszki
oliwa do smażenia
curry
szczypta cukru
sól
makaron razowy lub mieszany (rurki)
parmezan starty (niekoniecznie)
Przygotowanie:
Cukinię pokroić w ćwiartki talarków, cebulę w plasterki. Podsmażyć ok. 6-8 minut (aż cukinia będzie pół krucha/ pół miękka).
Dodać czosnek (wyciśnięty lub drobno posiekany) i imbir (starty lub drobno posiekany), zamieszać, chwilkę podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory, kiełki, curry i cukier. Podsmażać jeszcze kilka minut, na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z lekko twardym makaronem i posypane parmezanem (to ostatnie niekoniecznie - potrawa z powodzeniem występuje w wersji wegańskiej).
Nadesłał(a) Lucy,
dnia: 2004-03-16 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.