puszka.pl - pysznie!

Jajka w sosie mleczno-pomidorowym


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

3 jajka

1 kg dojrzałych pomidorów
1 duża czerwona papryka
1 cebula
1 marchewka
1 gałązka selera naciowego
pół litra mleka

masło do smażenia
łyżeczka cukru
sól
pieprz
garstka świeżego majeranku

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na małe kawałki. Posiekać pozostałe warzywa (paprykę, cebulę, marchewkę i selera), podsmażyć je na maśle ok. 10 minut. Dodać pomidory i przyprawy (w tym majeranek), dusić kolejne 10 minut. Dolać mleko, wszystko zmiksować.

Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół, ułożyć na talerzu, polać sosem. Posypać posiekanym majerankiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 7, 2004
Źródło/autor przepisu: Uroda

Twoje zapiski: