dużo bananów (na oko)
2 paczki wiórków kokosowych
paczka płatków owsianych błyskawicznych
bakalie (orzechy, rodzynki, figi, płatki migdałowe itp.)
woda
Przygotowanie:
Banany trzeba pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do garnucha, dosypać wiórki + trochę wody i gotować ok 10 min., ciągle mieszając, aż banany się rozpuszczą (to trochę męczące...)
W tym czasie włączyć piekarnik i wsadzić do niego płatki. Do gotowych bananowców dosypać płatki i bakalie, DOKŁADNIE wymieszać, rozłożyć na blasze no i wstawić na chwilkę do piekarnika. Jak już ostygnie, dobrze wstawić je też na pół godzinki do lodówy. A potem wyjąć i zjeść ze smakiem!!!! Dobre też w formie ciasteczek ;)
Nadesłał(a) tinuviel,
dnia: 2004-01-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.