puszka.pl - pysznie!

Tofu w sosie curry (z woka)

Przepis inspirowany potrawami podejrzanymi w chińskiej dzielnicy.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

tofu
kawałek świeżego imbiru
może być czosnek
olej do smażenia
przyprawa curry - 2 łyżki
kostka bulionowa wege
pieprz cayenne (w wersji ostrej)
mleko kokosowe lub (w wersji lakto) jogurt naturalny

Przygotowanie:

Tofu kroimy w kostkę.

Na olej wrzucamy pokrojone drobniutko imbir i czosnek, dodajemy tofu, smażymy. Dodajemy curry i ew. pieprz, wlewamy kostkę bulionową rozpuszczoną w połowie szklanki wody, mieszamy, gotujemy ok. 3 minut. Na końcu dodajemy mleko.
Nadesłał(a) arleta, dnia: Jan 2, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: