puszka.pl - pysznie!

Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2/3 szklanki soku z cytryny
100 g orzechów włoskich
1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
2/3 szklanki śmietany
cukier
sól
groszek ptysiowy

Przygotowanie:

Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć.

Mąkę dokładnie wymieszać ze śmietaną. Powoli wlewać do 1 litra wrzącej wody. Zagotować i wystudzić. Połączyć z sokiem cytrynowym i orzechami, doprawić do smaku. Podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) pat, dnia: Dec 28, 2003
Źródło/autor przepisu: Dieta z owoców cytrusowych, wybór i opracowanie Marlena Krzyżostaniak, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2000 (przepis nadesłany przez przedstawiciela wydawnictwa)

Twoje zapiski: