puszka.pl - pysznie!

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Smak może być dość specyficzny ze względu na szpinak i na suszone pomidory, które smakowo jednak różnią się bardzo od świeżych.
Mnie jednak ta potrawa zachwyciła - a myślałam, że nie lubię szpinaku!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

paczka makaronu - spagetti albo fettucine (takie szersze spagetti), fajnie jeśli będzie szpinakowe
sól
świeże liście szpinaku
słoik suszonych pomidorów w oliwie
świeży czosnek
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Liście szpinaku zalewamy na parę sekund wrzątkiem.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojony czosnek. Potem dorzucamy pomidory, a chwilę później szpinak. Kiedy wszystko się podsmaży, przekładamy na patelnię makaron i mieszamy. Chwilę później podajemy :-)
Nadesłał(a) ~elca, dnia: 2003-12-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: podpatrzone we włoskiej restauracji

Twoje zapiski: