puszka.pl - pysznie!

"Bigos" z czerwonej kapusty z suszonymi owocami

Nie wiem skąd ten przepis wziął się w moim domu. Odkąd pamiętam Mama zawsze robiła taką kapustkę i bardzo nam wszystkim smakowała.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

główka czerwonej kapusty
cebula
suszone owoce (rodzynki, śliwki, morele, itp.)
olej do smażenia
sól
pieprz
jarzynka
przyprawa do zup

Przygotowanie:

Na niewielkiej ilości oleju zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać poszatkowaną czerwoną kapustę, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do czasu, gdy będzie na pół miękka.

Dodać suszone owoce. Dusić razem jeszcze z 15 minut. Przyprawić do smaku.
Nadesłał(a) Tora, dnia: Dec 7, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: