puszka.pl - pysznie!

Kalafior duszony z czosnkiem i natką

Kuchnia włoska. Często posypuję to parmezanem. Jem z makaronem.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

ładna główka kalafiora
ząbek czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
opcjonalnie, w wersji lakto-wege, można dodać parmezan

Przygotowanie:

Najlepiej, żeby garnek miał szerokie dno. Na rozgrzanym oleju zarumienić ząbek czosnku, dodać pokrojony kalafior (moja mama daje już ugotowany, ja nie), dusić aż kalafior będzie miękki.

Na koniec dodać natkę pietruszki, sól i pieprz.
Nadesłał(a) pyska, dnia: 2003-11-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: