puszka.pl - pysznie!

Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką

Tak przyrządzony makaron jest fenomenalnie aromatyczny i wprost nie można się od niego oderwać! Pietruszka dodaje mu świeżości i pięknego, apetycznego wyglądu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g makaronu "wstążeczka"
200 g świeżych grzybów
2 średnie cebule
2 łyżki oliwy do smażenia
2 łyżki masła (lub 2 kolejne oliwy)
sól
pieprz
pęczek pietruszki
3 łyżki parmezanu do posypania (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Grzyby i cebule pokroić dość drobno, przesmażyć na maśle połączonym z oliwą. Doprawić obficie solą i pieprzem, połączyć z gorącym, ugotowanym makaronem i drobno pokrojoną pietruszką. Porcje na talerzu posypać parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Grzybowo-cebulowy sos powinien być dosyć tłusty aby nadać soczystości i aromatu makaronowi.
Nadesłał(a) ~Ludmila, dnia: 2003-10-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: To zmodyfikowany przez mojego Tatę przepis pochodzący z "Dużego Formatu" GW.

Twoje zapiski: