puszka.pl - pysznie!

Ser pleśniowy kozi smażony i podany z warzywami

(Kot): Taki cuduś jadłam w restauracji francuskiej i zaadoptowałam do swoich potrzeb. Nawet teściowej smakowało ;-))


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

ogórek typu wąż
olej z orzechów laskowych
sałata
winegret z ww. oleju z dobrym octem z białego wina, orzechy włoskie lub laskowe
serek kozi pleśniowy (po jednym na głowę)

Przygotowanie:

Ogórek typu wąż obrać, pokroić w kostkę, posolić lekko, obficie skropić ww. olejem. Sałatę podrzeć na kawałki, wymieszać z winegretem z ww. oleju z dobrym octem z białego wina, posolić.

Wyłożyć sałatę na duże talerze, dookoła ozdobnie obłożyć ogórkami, całość posypać orzechami włoskimi lub laskowymi uprażonymi. Serek kozi pleśniowy (po jednym na głowę) położyć na średnio rozgrzanej patelni, potrzymać minutkę, odwrócić i znowu minutkę (pilnować, żeby nie wypłynął), położyć centralnie na sałacie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Sep 21, 2003
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a):macabresca@poczta.onet.pl (Kot)

Twoje zapiski: