puszka.pl - pysznie!

Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 puszki RedKidney-a (czerwona fasolka)
łyżka majonezu (w wersji lakto-ovo) lub oliwy lub musztardy (w wersji wegańskiej)
posiekana natka pietruszki/ koperek
utłuczony zielony pieprz
sól
kolendra mielona (opcjonalnie)

Przygotowanie:

- 1/2 puszki RedKidney-a ugnieść widelcem,
- dodać łyżkę majonezu (lub oliwy, lub musztardy),
- dodać posiekaną natkę pietruszki/koperku,
- doprawić utłuczonym zielonym pieprzem, solą, kolendrą.

Smarować kromki chleba - można jeszcze przesmarować musztardą jak ktoś lubi na ostro, położyć na to świeżego lub kiszonego ogóra. Smacznego
Nadesłał(a) sowa, dnia: Aug 4, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: