puszka.pl - pysznie!

Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek

Jest mocny, aromatyczny, egzotyczny w smaku i naprawdę bossski! Wyżarłam go chyba z połowę prosto z garnka :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki wrzącego bulionu warzywnego (może być z kostki)
1 puszka przecieru pomidorowego
duży bardzo ząbek czosnku
1 łyżeczka czubata curry
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (sami sprawdźcie ile będzie wam odpowiadać - my lubimy ostro)
2 łyżki pesto czerwonego
1 łyżka czubata mąki do zagęszczenia
sos sojowy ciemny

Przygotowanie:

Wszystko po kolei dodawać do wrzącego bulionu DOKŁADNIE MIESZAJĄC.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2003-08-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: