puszka.pl - pysznie!

Zupa z letnich warzyw - z pomidorem, cukinią i fasolką szparagową


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży pomidor
1 spora papryka czerwona słodka
1 nieduża cukinia
1 spora garść fasolki szparagowej
1-2 młode marchewki (niekoniecznie, ale będzie kolorowo)
2 cebule

sól
pieprz
mielona papryka słodka
mielona papryka ostra
ząbek czosnku
trochę oliwy z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Wszystkie warzywa (poza 1 cebulą) pokroić - paprykę w paseczki, pomidor, cukinię w kostkę, marchewkę w talarki, fasolkę... itd. Zalać wodą (gęsta lepiej smakuje, więc nie przesadzić z ilością wody), dodać sól i dobre pół godziny albo dłużej gotować zupę.

Pod koniec gotowania dodać resztę przypraw. Na samym końcu zetrzeć do zupy czosnek. Pozostałą jedną cebulkę pokroić, podsmażyć na oliwie i wrzucić do zupki w charakterze "skwarek".
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis podała Agata N.

Twoje zapiski: