puszka.pl - pysznie!

Tort warzywny z białych i zielonych warzyw


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 naleśniki razowe pszenne
2 pęczki szpinaku
2/3 sera feta
pół brokuła
1 średni seler
2 pietruszki
1/2 cukinii
pieprz, 2 ząbki czosnku
ser żółty

Przygotowanie:

Szpinak udusić na maśle, wymieszać z serem, dodać do masy 2 ząbki czosnku i pieprz. Brokuła podzielić na nieduże różyczki, seler i pietruszkę posiekać na słupki, ugotować warzywa na parze.

Naleśniki układać w okrągłej formie tortowej, smarując każdą warstwę masą serowo-szpinakową, układając na niej kolejno warzywa i posypując pieprzem. Na pierwszej cukinię, potem seler i pietruszkę, na trzeciej brokuły + trochę żółtego sera, aby przywarł ostatni naleśnik. Przykryć 4 naleśnikiem i posypać go żółtym serem.

Zapiec w piekarniku na ok. 200 st C. Podać np. z sałatą i barszczem.
Nadesłał(a) sowa, dnia: Aug 7, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: