1 spora cukinia lub 2 małe
1/2 szklanki kaszy gryczanej /przed ugotowaniem/
1 cebula
2 łyżki pokruszonego sera białego
olej do smażenia
sól
papryka
dużo pieprzu ziołowego!
Przygotowanie:
Kaszę ugotować w szklance wody z niewielkim dodatkiem soli i oleju. Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć, zostawiając ścianki ok. 1/2 cm grubości.
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać ugotowaną kaszę i rozkruszony twaróg, doprawić mocno pieprzem ziołowym, solą, papryką sproszkowaną. Nadziać "z górką" cukinię, ułożyć w naczyniu do zapiekania, na spód trochę oleju i zapiekać ok. 40 min w temp. 200 st. C.
Nadesłał(a) bonnaa,
dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.