puszka.pl - pysznie!

Zapiekana ciabata z mozarellą, pomidorem i masłem czosnkowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ciabaty
mozarella
pomidory
świeża bazylia
czosnek
masło
jarzynka
pieprz

Przygotowanie:

Masło ucieramy z wyciśniętym czosnkiem. Ciabaty przekrawamy na pół, smarujemy masłem - sporo w środku i troszkę też na zewnątrz. Układamy plastry mozarelli, pomidora, poszarpane listki bazylii, przyprawiamy jarzynką i pieprzem.

Układamy na blasze na folii aluminiowej i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 10 minut - masło musi się stopić, a wierz bułeczek powinien być zarumieniony, ale nie przypalony!

Wskazówki i uwagi:

Dobre do piwa!
Genialne do sałatek!
Misiek ubóstwia...:)
Nadesłał(a) Kurczak, dnia: 2000-08-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Trochę podpatrzone w Cafe Brama (ale już tam takich ciepłych kanapek nie ma niestety).

Twoje zapiski: