puszka.pl - pysznie!

Sałatka brokułowa z pomidorem i fetą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

brokuł
pomidor
kukurydza z puszki
tofu-feta lub ser feta
oliwki lub kapary

sos winegret czosnkowy:
oliwa
i ocet (można zastąpić sokiem z cytryny) - w proporcjach 3:1 lub 4:1
musztarda
sól
pieprz
czosnek
zioła

Przygotowanie:

Brokuła podzielić na różyczki i obgotować. Ułożyć na niskim szerokim półmisku, na to pokrojonego w cząstki pomidora, trochę kukurydzy z puszki, ser feta pokrojony w kostkę, oliwki lub kapary.
Polać jakiś sosem np. oliwa, ocet, musztarda, sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, trochę ziół.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-06-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu podanego na pl.rec.kuchnia przez Sowę

Twoje zapiski: