puszka.pl - pysznie!

Sałata z pomidorami, ogórkami, oliwkami i fetą

Walkie: "Super smakuje ze zrumienioną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym."


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

sałata lodowa
3 pomidory
2 papryki żółte (te polskie)
3 ogórki gruntowe
oliwek zielonych tak z 1/3 słoika
tofu-feta lub (w wersji lakto-wege) ser feta
oliwa
pieprz ziołowy
pieprz czarny
tymianek

Przygotowanie:

Sałatę lodową poszarpać. Pomidory i papryki pokroić w kostkę. Ogórki w półplasterki, a oliwki w plasterki.

Wszystkie zielska władować do miski. Polać oliwą, ale tak troszkę. Popieprzyć i posypać tymiankiem (ja dałam sporo tego ostatniego).

2/3 sera feta wziąć do miski/garnuszka i pognieść widelcem, dodać oliwy trochę i utrzeć na konsystencję półpłynną. Polać jarzyny, wymieszać. 1/3 sera wziąć i pokruszyć i rzucić na wierzch. Jeść!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-06-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis podała Walkie

Twoje zapiski: