puszka.pl - pysznie!

Surówka Jacka - rzodkiewkowa z czosnkowym sosem jogurtowym

Jacek bardzo lubi!


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

pęczek rzodkiewek
pęczek szczypiorku

sos:
małe opakowanie jogurtu naturalnego lub 2 łyżki majonezu
ząbek czosnku
jarzynka
pieprz

Przygotowanie:

Rzodkiewki myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki (jak ktoś lubi, nie muszą być takie cieniutkie). Szczypiorek takoż myjemy i siekamy. Wkładamy do salaterki.

W kubeczku przygotowujemy sos: jogurt lub majonez, wyciśnięty ząbek czosnku, jarzynka i pieprz, ile kto lubi. Sos dodajemy do rzodkiewek i szczypiorku. Mieszamy i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Dobre z razowym chlebkiem z masłem... przerobione na wege.
Nadesłał(a) Kurczak, dnia: 2000-08-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: