Racuchy kukurydziano-gryczane z mlekiem kokosowym
		
			Dla alergików.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			mus jabłkowy (można wykorzystać jabłka z kompotu)
mąka kukurydziana
mąka gryczana
mleko kokosowe
olej z pestek winogron
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Mleko kokosowe i mąkę gryczaną oraz kukurydzianą dokładnie wymieszać. Dodać mus jabłkowy, dodać tyle mąki kukurydzianej, by uzyskać konsystencję trochę gęstszą od normalnych naleśników. Dodać trochę oleju.
Maksymalnie rozgrzaną patelnię posmarować olejem i rozgrzać jeszcze bardziej, małą warząchwią rozlewać małe racuchy na patelni, smażyć przez ok. minutę, przewrócić na drugą stronę.
Sekret dobrego usmażenia tych racuchów leży w rozgrzanej patelni. W zasadzie musi się ona trochę nawet palić, inaczej racuchy rozpadną się.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: