puszka.pl - pysznie!

Racuchy kukurydziano-gryczane z mlekiem kokosowym

Dla alergików.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

mus jabłkowy (można wykorzystać jabłka z kompotu)
mąka kukurydziana
mąka gryczana
mleko kokosowe
olej z pestek winogron

Przygotowanie:

Mleko kokosowe i mąkę gryczaną oraz kukurydzianą dokładnie wymieszać. Dodać mus jabłkowy, dodać tyle mąki kukurydzianej, by uzyskać konsystencję trochę gęstszą od normalnych naleśników. Dodać trochę oleju.

Maksymalnie rozgrzaną patelnię posmarować olejem i rozgrzać jeszcze bardziej, małą warząchwią rozlewać małe racuchy na patelni, smażyć przez ok. minutę, przewrócić na drugą stronę.

Sekret dobrego usmażenia tych racuchów leży w rozgrzanej patelni. W zasadzie musi się ona trochę nawet palić, inaczej racuchy rozpadną się.
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika

Twoje zapiski: