puszka.pl - pysznie!

tost z serem pleśniowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

cebula
cukinia
czarne oliwki
sol i pieprz
chleb tostowy
ser z plesnia

Przygotowanie:

Cebulke podsmazyc, dodac pokrojona w plasterki (ok. 0,5 cm grube) cukinie, pokrojone czarne oliwki, posolic, popieprzyc - smazyc az bedzie miekawe (ok. 5 min), polozyc na stostowany chleb tostowy, przykryc serem z plesnia i
zapiec w goracym piekarniku, az sie ser zacznie rozplywac - i slinka w ustach tez!

Wskazówki i uwagi:

Dodac musze, ze bierze sie ser z "niebieska" plasnia podobnych do gorgonzoli.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-06-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a):"Monika Biermann" m_biermann.nospam@gmx.de

Twoje zapiski: