Placki kukurydziane (z kukurydzy konserwowej)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			puszka kukurydzy
sól
pieprz
bazylia
2 jajka
mąka pszenna
olej do smażenia
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Kukurydzę odsączyć, posypać przyprawami. Białka ubić na pianę, dodać żółtka, dodać kukurydzę i odrobinę mąki (tak, by ciasto było dość gęste).
Łyżką kłaść na patelnię, na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron 1 minutę, na średnim ogniu.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Podawać same lub jako dodatek do drugiego dania.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: