puszka.pl - pysznie!

Kasza jęczmienna po kapucyńsku - z sosem z suszonych śliwek i pieczarek


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 szklanka kaszy jęczmiennej perłowej
5 dag suszonych śliwek bez pestek
kilka pieczarek
1 łyżka margaryny lub oleju do smażenia
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kaszę ugotować na sypko.

Śliwki namoczyć, ugotować, zmiksować. Pieczarki pokroić w paski i usmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, śliwki, śmietanę i przyprawy, dusić kilka minut na małym ogniu.

Podawać z kaszą.

Wskazówki i uwagi:

Przepis przerobiony na wegetariański.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy tryb życia (numer archiwalny)

Twoje zapiski: