puszka.pl - pysznie!

Duszone ogórki z porami i koprem

Kuchnia żydowska.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

3 pory
łyżka oliwy
łyżka masła (albo po prostu 2 łyżki oliwy, choć smak będzie nieco inny)
duży ogórek pozbawiony pestek
2 łyżki posiekanego koperku
łyżeczka soli

Przygotowanie:

Pory kroję na kawałki 1,5 cm, wysypuję na sito i dokładnie płuczę.
Do rondla wkładam masło i oliwę, a następnie pory, od czasu do czasu mieszając smażę około 10 minut.

Następnie dodaję pokrojony w długie paski ogórek - duszę około 10 minut, na koniec dodaję koperek i sól do smaku.
Podaję z chlebem z pełnoziarnistej mąki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka! inspiracja: "Biblijna uczta" Kitty Morse

Twoje zapiski: