puszka.pl - pysznie!

Cebula po włosku - smażona z serem, jajkami i szczypiorkiem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

2 duże cebule
200 g żółtego sera
4 jaja
szczypiorek
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia (oliwa)
sałata jako przybranie

Przygotowanie:

Sprawnymi i szybkimi ruchami zrzucam szeleszczące łupiny. Nagą cebulę kładę na desce i ostrym nożem kroję w plastry. Jajka gotuję na twardo i siekam na drobne kawałki. Ścieram ser na wiórki, szczypiorek kroję drobno.

Następnie zrumieniam cebulę na tłuszczu. Gdy przestygnie, mieszam ją z serem, jajkami i szczypiorkiem, doprawiam solą i pieprzem.

Tak powstałą masę nabieram łyżką i niewielkie porcje kładę na rozgrzaną oliwę. Smażę z obu stron na rumiany kolor. Podaję na liściach sałaty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 2, 2003
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!

Twoje zapiski: