puszka.pl - pysznie!

Kotlety sojowe z sosem grzybowym z proszku


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

dwie paczki sojowych błyskawicznych kotletów sojowych
paczka sosu grzybowego w proszku
kostka rosołowa
pół szklanki tartej bułki
ztery łyżki oliwy
dwa konserwowe ogórki

Przygotowanie:

Kotlety sojowe zalewam wrzącym bulionem i odstawiam na 5 minut. W tym czasie przygotowuję sos z proszku [według instrukcji na opakowaniu]. Doskonale jego smak na pewno poprawi dodatek drobno posiekanych ogórków konserwowych.

Kotlety wyciągam z bulionu i pozwalam im przez chwilę z niego odcieknąć. Kotlety panieruję w bułce i smażę na mocno rozgrzanej oliwie do zrumienienia.

Na talerzu kotlety polewam sosem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 1, 2003
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!

Twoje zapiski: