Pomidory z fetą i bazylią (z grilla)
Idealna to potrawa na przystawkę - robi się ją szybko i genialnie pobudza ochotę na następne dania.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
na każdą osobę po większym pomidorze
kawałek fety
świeża bazylia
oliwa
czarny, świeżo, grubo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Pomidory przekrawam na połówki, że tak napiszę, po linii równika.
Z każdej połówki wydrążam nasionka i sok, na każdą połówkę kładę kawałek fety, posypuję pieprzem i polewam oliwą.
Połówki pomidorów kładę na kawałkach folii aluminiowej. Robię z tej folii coś na kształt miseczki wokół połówki pomidora. W takich miseczkach grilluję pomidory, aż staną się miękkie. Upieczone pomidory posypuję dużą ilością posiekanej bazylii.
Twoje zapiski: