puszka.pl - pysznie!

Pomidory z fetą i bazylią (z grilla)

Idealna to potrawa na przystawkę - robi się ją szybko i genialnie pobudza ochotę na następne dania.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

na każdą osobę po większym pomidorze
kawałek fety
świeża bazylia
oliwa
czarny, świeżo, grubo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Pomidory przekrawam na połówki, że tak napiszę, po linii równika.

Z każdej połówki wydrążam nasionka i sok, na każdą połówkę kładę kawałek fety, posypuję pieprzem i polewam oliwą.

Połówki pomidorów kładę na kawałkach folii aluminiowej. Robię z tej folii coś na kształt miseczki wokół połówki pomidora. W takich miseczkach grilluję pomidory, aż staną się miękkie. Upieczone pomidory posypuję dużą ilością posiekanej bazylii.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!

Twoje zapiski: