puszka.pl - pysznie!

Cebula z szałwią na słodko (z grilla)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 duże cebule
4 łyżki miodu (weganie mogą użyć słodu)
4 łyżki posiekanej świeżej lub 2 łyżeczki suszonej szałwi
1/2 łyżeczki pieprzu
sól
olej do posmarowania folii

Przygotowanie:

Cebulę obrać, przekroić na połówki. W miseczce dokładnie wymieszać miód, szałwię, pieprz i sól.

Folię pociąć na kwadraty (ok.15x15 cm), posmarować olejem. Na każdym kawałku położyć połówki cebuli, posmarować miodem z przyprawami, dokładnie zawinąć w folię.

Piec na grillu ok. 30 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy są już miękkie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 1, 2003
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka! autor: Tomasz Kubacki

Twoje zapiski: