0,5 kg winogron ciemnych
0,5 szkalnki jogurtu naturalnego
0,75 szkalnki orzechów włoskich łuskanych
0,5 szklanki rodzynek
0,5 szkalnki majonezu babuni
białko od 5 jajek
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
oliwa z oliwek
sól i pieprz
Przygotowanie:
z wcześniej ugotowanych jajek obrać białko i pokroić je w kosteczkę, za pomocą wrzącej wody sparzyć orzechy i rodzynki, jogurt zmieszać z majonezem doprawić solą i pieprzem-jako sos do sałatki, do miski wrzucić wszystkie składniki (także kukurydzę i winogrona), polać sosem i delikatnie wymieszać
Wskazówki i uwagi:
winogorna nie powinny być za twarde ani za miękkie
winogrona muszą być ciemne (lepszy wygląd estetyczny)
przerobione na wege
Nadesłał(a) Asia Kujdyńska,
dnia: 2003-04-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nie znany