puszka.pl - pysznie!

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i selerem

Uwielbiam michę takiej surówki ze świeżym chlebem.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

kapusta pekińska
seler
por
ser (opcjonalnie)
sól
przyprawy

wersja 1 - sos vinegret:
sok z cytryny
oliwa lub olej

wersja 2:
majonez lub jogurt naturalny

Przygotowanie:

Pokroić drobno pora, posolić, "powyciskać". Na osobnej misce utrzeć selera, wymieszać z sokiem z cytryny (zapobiega ściemnieniu).

Kapustę pokroić drobno, dodać pora, selera, przyprawić. Można dodać sera żółtego startego. Są dwie wersje sosu: 1. majonez lub jogurt naturalny 2. olej z musztardą i cytryną (sos vinegret).

Wskazówki i uwagi:

Można zostawić na pół godziny w lodówce.
Nadesłał(a) ~xawwa@poczta.fm, dnia: 2003-04-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: