Masa serowa: 1/2 kg sera białego,
3 jaja,
1/2 kostki margaryny,
1 budyń śmietankowy lub waniliowy,
1/2 szkl. cukru,
aromat
Masa kisielowa: 4 białka,
1 szklanka cukru,
1 czerwony kisiel
Przygotowanie:
CIASTO: Ze wszystkich składników oprócz kakao zagnieść ciasto, podzielić je na trzy części, jedną wyrobić z kakao, każdą owinąć w folię, schłodzić. Blachę wykładamy jedną częścią ciasta jasnego, smarujemy ją powidłami i ścieramy na nie na tarce ciasto ciemne.
SER: Ser rozetrzeć z margaryną, dodać jaja ubite z cukrem, aromat i budyń w proszku. Wyłożyć masę na ciemne ciasto.
MASA KISIELOWA: Ubić pianę z białek, ubijając dodawać cukier i kisiel w proszku. Wyłożyć przygotowaną masę na masę serową i zetrzeć na nią trzecią część ciasta białego. Piec ok. 1 h.