Makaron ze szpinakiem, pomidorami i orzeszkami piniowymi
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
makaron, np. tasiemki lub łazanki
szpinak - liście (może być mrożony)
pomidory - kilka (mogą być z puszki)
orzeszki pinii
cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
ew. dodatkowo słodka śmietana i parmezan
Przygotowanie:
Cebulkę podsmażyć na oleju. Dodać orzeszki pinii, kilka pomidorów pokrojonych w kostkę i szpinak (ten prawdziwy, nie krowie placki), pokrojony trochę. Posolić, popieprzyć i pogałkować muszkatołowo.
Ugotować makaron, np. tasiemki lub łazanki. Wrzucić ten cały szpinak do odcedzonego makaronu (nie płukać!), dodać śmietany (słodkiej) oraz parmezanu utartego (dużo).
Weganie ostatniego punktu stosować nie muszą.
Twoje zapiski: