puszka.pl - pysznie!

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i orzeszkami piniowymi


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron, np. tasiemki lub łazanki
szpinak - liście (może być mrożony)
pomidory - kilka (mogą być z puszki)
orzeszki pinii
cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
ew. dodatkowo słodka śmietana i parmezan

Przygotowanie:

Cebulkę podsmażyć na oleju. Dodać orzeszki pinii, kilka pomidorów pokrojonych w kostkę i szpinak (ten prawdziwy, nie krowie placki), pokrojony trochę. Posolić, popieprzyć i pogałkować muszkatołowo.

Ugotować makaron, np. tasiemki lub łazanki. Wrzucić ten cały szpinak do odcedzonego makaronu (nie płukać!), dodać śmietany (słodkiej) oraz parmezanu utartego (dużo).
Weganie ostatniego punktu stosować nie muszą.
Nadesłał(a) pat, dnia: Apr 19, 2003
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu Waldemara Krzoka z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: